PARK-FM live vanuit kantoor Wnd. burgemeester Brasschaat

In één van onze vorige edities maakten we het eerste Schlagerfestival in Brasschaat reeds bekend. Om dit nog eens extra in de aandacht te brengen had Wnd. Burgemeester Koen Verberck samen met Park-FM een grandioos idee. We bouwen het kantoor van Waarnemend Burgemeester voor enkele uren om tot radiostudio om van daaruit een live-uitzending te verzorgen.

Koen Verberck:”Ja, er zijn in dit bureau al vele belangrijke beslissingen genomen, ook door mijn voorgangers maar het is nog nooit gebruikt in zo’n ontspannen sfeer. Lang geleden kwam de vraag van Park-FM of ik mijn favoriete lijst van Vlaamse Schlagers zou samenstellen. Tot mijn eigen verbazing was deze zo lang dat dit resulteerde in enkele uren uitzending. Ik geloof volledig in de aangeboden affiche: Salim Seghers, Micha Marah, Dennie Damaro, Eveline Cannoot, Sugarfree en uiteraard De Romeo’s. Het weer hebben we niet in de hand maar ik hoop dat we hierbij de start geven van een echt Vlaams muziekfeest. Via via heb ik vernomen dat er ook liefhebbers zijn voor een metal-festival. Niet echt mijn genre maar je moet openstaan voor allerlei genres. Wie weet? Als afsluiter van deze zomerse activiteiten spitsen wij allen de aandacht op 40 jaar Dorpsdag. Een echt dorpsfeest, niet vergeten dat er heel veel mensen van buiten Brasschaat komen. Iedereen komt net na de vakantie samen om herinneringen op te halen. Persoonlijk kijk ik uit naar deze jubileumeditie”.
En dan was het zover: zondag 30 juli. Rond de middag verzamelden donkere wolken zich boven het Kerkplein met enkele stevige buien tot gevolg. Vele vrijwilligers hadden de handen vol om alle tafels en banken droog te maken. Toch een zonnige start genomen met Dennie Damaro die vanaf de eerste minuut zorgde dat de sfeer er in zat, gevolgd door de Romeo’s. Ambiance zelfs toen tijdens hun tweede nummer een fikse plensbui alle paraplu’s deed open gaan, puur genieten. Daarna een waaier aan artiesten die het beste van zichzelf gaven. Het Kerkplein stroomde voller en voller met o.a. Micha Marah: “ik heb lang geen platen gemaakt, maar ik zit niet stil. Meer dan 10 jaar heb ik achter de schermen gewerkt voor mijn managementbureau maar intussen heb ik de draad terug opgepikt. Bij Ment-TV ben ik begonnen, samen met Conny Neefs heb ik een theatershow. Na 3 nieuwe singles ben ik in feite bezig aan een comeback. De dag van vandaag wordt er veel minder neerbuigend gesproken over de Vlaamse Schlager dan enkele jaren geleden. Het gaat erom de mensen te amuseren”.

Ook de Romeo’s kennen Brasschaat: op de vraag of zij nu echt de ideale schoonzonen zijn kregen we een unaniem antwoord: “dank voor het leuke compliment maar als je alle scheidingen van ons samen optelt is dat niet het geval. Toch niet vergeten dat één van onze familieleden bijna 15 jaar geleden op het Kasteel van Brasschaat zijn/haar huwelijksfeest heeft gevierd. Volgend jaar bestaan we 15 jaar, je zou kunnen zeggen dat het ontstaan van de Romeo’s een Brasschaats tintje heeft, dat jubileum zal niet ongemerkt voorbij gaan. In het Kasteel van Brasschaat hebben we onze eerste bedrijfsfeestjes gevierd. Dit openlucht optreden in Brasschaat bewijst nog maar eens dat mensen willen feesten, dan zijn we van de partij. Ons nieuwe album vrienden voor altijd is onlangs verschenen. Een single daaruit “feest in de kroeg” is net uit. Dan volgt nog een feestnummer, echte meezingers. Wat ons betreft samen nog 15 jaar. We hebben er plezier in anders moet je ermee ophouden en dat zijn we zeker niet van plan!

Wnd. Burgemeester Koen Verberck merkte nauwelijks de regen, “het is ongelooflijk wat hier gebeurt, hopelijk een volgende editie, het publiek is alvast vragende partij. Toen ik met de idee op de proppen kwam werd ik een beetje weggelachen maar nu is bewezen dat er echt een enorm groot publiek is voor dit genre. Na de live uitzending ben ik meermaals positief aangesproken over dit initiatief. Hopelijk komt er een vervolg al is het in mijn geval enkel als dj…geen probleem”

 

Gearchiveerd onder BrasschaatGemeentenieuwsSpotlight


Reacties (0)

Geen Reacties mogelijk.