Kermiskoersen worden internationale sprintwedstrijden

sportschepen Koen Helsen (Open Vld) stelt “Kapellen Sprint” voor

Een nieuw organisatiecomité steekt de Kapelse kermiskoersen meteen in een nieuw kleedje. Onder de noemer “Kapelse Sprint” rijden dinsdag 1 augustus, vanaf 18 uur, zowel heren elite en beloften als de dames hun kermiskoers. Met meer in te zetten op de dames krijgt de dameswedstrijd, vanaf 19 uur, een internationaal karakter met aan de start het Australische en Thaise nationale team, en rensters uit verschillende Europese landen.

Na het opdoeken van het Sportcomiteit Putte-Kapellen, de mensen die de Nationale Sluitingsprijs organiseerden, kwam ook de toekomst van de traditionele Kapelse kermiskoersen plots in gevaar. Onder impuls van sportschepen Koen Helsen (Open Vld), en met hulp van de organisatoren van de Schaal Sels, werd een nieuw comité opgericht. Tegelijkertijd werd beslist om beide wielerwedstrijden, op dezelfde dag, te behouden maar ze in een nieuw kleedje te steken. “Om de aantrekkelijkheid te vergroten worden het nu twee sprintkoersen” zegt Koen Helsen. “Daarnaast hebben we de afstand verkort tot 50km verdeeld over 25 rondjes van elk 2km. Naast een traditionele eindwinnaar is er ook een belangrijk sprintklassement waarvoor de resultaten tellen van de 5de, 10de, 15de en 20ste ronde. Aan dit klassement is ook een belangrijke geldprijs verbonden”. De heren elite en beloften rijden om 18 uur hun Grote Prijs Gemeentebestuur en Ereprijs René De Ren. De dames elite trappen zich vanaf 19.30 uur in het zweet tijdens de Grote Prijs Frans Van Lent. Telkens gaat het om 50 km of 25 rondjes van 2 km.

Trottinettentocht

Beide wielerwedstrijden gaan gepaard met een omkaderend programma met aandacht voor kinderen. In samenwerking met de Kapelse Sportdienst kunnen jongeren, tussen 6 en 12 jaar, deelnemen aan een trottinettentocht. De start is voorzien om 15 uur ter hoogte van den Biz. Onder politiebegeleiding kunnen de jongeren zich even renner voelen op een gedeelte van het parcours. Alle deelnemers ontvangen ook een mooie herinnering en het gemeentebestuur stelt trottinetten ter beschikking. De wielerwedstrijden zelf hebben plaats op het volledig afgesloten parcours Hoevensebaan-Albertdreef-Essenhoutstraat. Start en aankomst liggen ter hoogte van café Verli op de Hoevensebaan.  De Albertdreef, Essenhoutstraat en een gedeelte van de Hoevensebaan zijn volledig verkeersvrij tussen 16.30 en 21.30 uur. Voor bewoners van deze straten is het ook niet mogelijk om dan hun woning per voertuig te bereiken.  Tot 16.30 uur rijden de bussen van De Lijn volgens de normale dienstregeling. Nadien is de route in het centrum onderbroken tot ongeveer 21.30 uur. De haltes Kapellen Dorp, Sevenhanslei, Albertdreef en Streepstraat worden dan niet bediend.

Gearchiveerd onder GemeentenieuwsKapellenSpotlightwielrennen


Reacties (0)

Geen Reacties mogelijk.