Vernieuwd hoofdgebouw Evonik is baken aan Scheldelaan

Evonik Antwerpen, gevestigd in Lillo, heeft haar zichtbaarheid in de Antwerpse haven sterk verhoogd. Het hoofdgebouw, dat de directie en de administratieve diensten huisvest, verdiende na 45 jaar dienst een grondige opknapbeurt. De betonnen structuur van het gebouw werd behouden, maar zowel de kantoren als de buitengevels werden volledig vernieuwd.

De vernieuwde gevel van het hoofdgebouw van Evonik is een blikvanger geworden

De vernieuwde gevel van het hoofdgebouw van Evonik is een blikvanger geworden

Verwarmingskosten met de helft verminderd
Evonik Antwerpen (vroeger Degussa) is al meer dan 45 jaar gevestigd in de Antwerpse haven. Het is de grootste productie-eenheid buiten Duitsland van de bekende chemiereus, al jaren een van de sterkhouders in de Antwerpse chemiecluster. Het hoofdgebouw werd eind jaren 60 gebouwd. In 2007 werd gestart met de ombouw van de binneninrichting. De buitenkant werd volledig gestript en vervangen door een nieuwe bekleding. Daarbij werd overal extra isolatie aangebracht, wat de verwarmingskosten van het gebouw met 50% moet reduceren. Afgaande op de eerste reacties, denk ik dat ons gebouw een duidelijke baken in de haven en aan de Scheldelaan geworden is’, zegt afgevaardigd bestuurder Stefan Kroll . (SDL)

Gearchiveerd onder BerendrechtHavenHomepageLilloNieuws uit de regioStabroekZandvliet


Reacties (0)

Geen Reacties mogelijk.