Zelf bijenhotel maken

bijen

Stabroek –  Honingbijen verdwijnen letterlijk uit hun korven en ook wilde bijen vinden geen eten of nestplaats  meer. Toch kan iedereen helpen om deze achteruitgang te stoppen. Iedere tuin is een potentieel bijenreservaat en zelfs een terras of balkon kan bijvriendelijk worden ingericht. Enkele kleine maatregelen helpen al. Bovendien kunnen de meeste wilde bijen niet steken en spelen ze net als de honingbij een belangrijke rol in de bestuiving van groenten en fruit in de moestuin. Natuurpunt Educatie, de compostmeesters en de gemeente Stabroek organiseren een workshop “Bijenhotel all-in”. Wie komt, krijgt planttips en kan aan de slag gaan om een eigen bijenhotel te maken. Dat kan je ook mee naar huis nemen. Inschrijven: milieudienst Stabroek, 03.210.11.50 of  milieudienst@stabroek.be  De workshop gaat door op zaterdag 1 juni van 9.00u tot 12u00 bij Els en Jef Adriaenssens, Sint-Jacobsstraat 3 in Stabroek. De eerste vijfentwintig personen die inschrijven kunnen deelnemen.

Gearchiveerd onder GemeentenieuwsHomepageStabroek


Reacties (0)

Geen Reacties mogelijk.